Qui som?

Qui som TECNICAT? Tecnicat és un sindicat de nova creació. Fundat per un grup de tècniques/cs de l’espectacle compromesos amb la imperiosa necessitat de fer quelcom per regularitzar les condicions laborals d’aquest sector.

 

Està creat per i per a tècniques/cs d’il·luminació, vídeo, so, backline i rigging de Catalunya que treballen en espectacles efímers (l’àmbit d’acció pot ser ampliat per decisió de les seves afiliades/ts) per que no disposem ni d’unes condicions mínimes, ni d’un conveni propi al que acollir-nos cada cop que:

 

 • Les jornades s’allarguen eternament per qualsevol imprevist sense que ningú li importi, perquè seguiràs cobrant el mateix.

 

 • Has de negociar individualment el teu salari i les condicions de treball directament amb l’empresari.

 

 • No et proporcionen aigua tot i que es treballi a l’aire lliure i no existeix un bany d’ús únic per a les treballadores/s.

 

 • No hi ha res previst per poder menjar o sopar assegut en una taula, sovint has de lluitar per aconseguir-ho. Etc.

 

Per poder fer això i tot en el què estàs pensant, hem d’unir-nos i organitzar-nos, trobant allò que tenim en comú i volem millorar. Per això s’ha fundat TECNICAT. Així podrem defensar-nos dels abusos i desconsideracions que patim dia rere dia des de fa dècades.

 

Tal i com pots consultar al decàleg d’intencions i als nostres Estatuts, som una organització horitzontal, democràtica, autònoma, independent, no discriminatòria i feminista.

 

No importa si treballes com assalariat, autònom o factures a través d’una cooperativa. Només unint totes les nostres veus sota el poder jurídic que ens atorga el sindicat, aconseguirem que ens escoltin els empresaris i clients finals en futures negociacions. Vine a TECNICAT i lluitem per unes condicions de treball dignes. Units podem aconseguir-ho tot.

 


 

DECÀLEG D’INTENCIONS DEL SINDICAT DE TÈCNICS TECNICAT

 

 1. Utilitzem el sindicalisme com una acció organitzada, democràtica, lliure i autònoma al servei de les persones treballadores per a la defensa dels drets laborals, socials, familiars, culturals i nacionals, encarada a la necessària transformació d’un sector d’importància clau en el sector social i cultural de la nostra societat.

 

 1. La base de la nostra unió sindical és la unió de les individualitats en una major força col·lectiva, com a motor més potent i efectiu de transformació del sector.

 

 1. Lluitem per encabir en una societat moderna les particularitats laborals d’un sector desconegut i oblidat per la societat, però també pels estaments de regulació pública durant dècades. Tenint com a objectiu la conciliació laboral amb la social, familiar i econòmica.

 

 1. Considerem el sindicat com un instrument de lluita contra els abusos de poder generalitzats i normalitzats durant dècades en el nostre sector, el menyspreu constant a la lluita laboral i social de les persones treballadores del sector i al desdeny sistemàtic davant de qualsevol reclamació de les treballadores en sentit individual i/o col·lectiu. Apostem per una autèntica democràcia social i econòmica en què els interessos col·lectius estiguin per damunt de qualsevol minoria privilegiada.

 

 1. Creiem en el diàleg i en la decisió de la majoria, amb absolut respecte a la minoria, apostant per un feminisme actiu i reivindicatiu.

 

 1. Considerem la vaga com a un dels elements d’acció vàlids i necessaris en casos justificats per a la reivindicació dels nostres drets col·lectius així com per a la defensa de les directrius aprovades per l’assemblea.

 

 1. Apostem per la unitat d’acció entre els diferents sindicats nacionals per la millora i defensa del col·lectiu de persones treballadores.

 

 1. Ens presentem com un col·lectiu independent a qualsevol grup de pressió social, laboral, econòmic, polític, cultural i/o religiós.

 

 1. Admetem tots els treballadors i treballadores sense discriminació per motius de raça, religió, sexe o ideologia.

 

 1. Treballem per fer conèixer la nostra professió i la seva vàlua econòmica, cultural i social entre tota la població, així com de les seves demandes, necessitats i particularitats.