Primeres reflexions post – La Mercè

 

Benvolgudes companyes i companys

Volem agrair-vos tot el recolzament i participació a la primera acció reivindicativa de TecnicaT a la Mercè ’18. També volem mostrar el nostre més profund agraïment a tots els grups i artistes que s’han solidaritzat amb nosaltres fent una crida dins del seu espectacle, ajudant-nos a fer palesa la situació propera a l’esclavatge que ens trobem al públic assistent. El principal objectiu que ens vam marcar a L’Assemblea extraordinària celebrada a Barcelona el dilluns 17 de setembre, era fer-nos conèixer i ha estat assolit amb gran èxit.

Us informem que el termini d’entrega dels Fulls de Control de Dignitat Laboral via correu electrònic a tecnicat@tecnicat.cat finalitza el proper dijous dia 4 d’octubre. Volem recopilar tota la informació el més aviat possible per poder analitzar-la i mostrar-vos els resultats ràpidament. Pel que sembla, els nostres moviments anteriors han servit perquè hagin millorat els horaris en alguns pocs espais, però encara hi ha un nombre molt elevat de jornades insalubres física i mentalment. Jornades que, a més, son il·legals amb la normativa existent.

 

Gràcies a aquests anàlisis, tindrem dades reals per posar en evidència a aquells que  s’aprofiten de nosaltres. La informació és poder. Ens permetrà organitzar-nos per properes demandes, i si no trobem les respostes esperades dels nostres interlocutors, arribar a organitzar vagues, si és necessari, amb uns arguments indiscutibles i demolidors.

 

També ha estat un èxit la vostra acollida de les samarretes, es van esgotar  ràpidament i en breu en farem més. Estem buscant la millor manera de gestionar les vostres comandes i organitzar el sistema per distribuir-les. Esperem les vostres idees.

 

Arrel del primer anàlisi realitzat, hi ha també espai a l’autocrítica.

A l’Assemblea del 17/09 es va decidir que oferiríem suport al personal que hi treballa, per forçar una aturada de 10 minuts en els espais on es superessin les 12 hores de jornada. Per dur a terme una acció com aquesta, hem vist molt clarament que necessitem ser molts més els que estem pujats a la mateixa nau. Hem de estar tots junts a TecnicaT, ben informats i comunicats per ser capaços d’organitzar-nos a tota Catalunya i anar a ajudar en altres ciutats els tècnics que no estiguem treballant allà. Hem de ser molts més els voluntaris si volem lluitar per fer realitat els nostres objectius.

En veure per una part, que no era gens fàcil mostrar-nos amb l’energia i contundència necessàries pels nostres propòsits i per una altra banda atenent a les demandes dels artistes de no ser els principals perjudicats d’aquesta acció, ja que en ocasions, perdrien un temps molt preuat de la seva actuació. Vam arribar a la conclusió que era millor obtenir la seva  col·laboració, no només als escenaris conflictius, si no en el màxim d’espais possibles que començar les nostres accions enfrontant-nos amb els companys de professió. Ens va fallar el fet de poder comunicar aquesta idea d’una manera ràpida i fluida a totes les tècniques i regidors de la Mercè.

Va ser una bona decisió, la implicació amb nosaltres per part dels artistes va ser gaire bé unànime i des d’aquí els volem agrair el seu ajut a fer-nos la difusió que desitjàvem. Tenen moltes ganes que TecnicaT assoleixi ràpidament  els seus propòsits. Ells també s’hi veuen afectats pel que patim nosaltres. Van ser molts més que els que podeu veure a les xarxes els que ho van arribar a fer.

Us convidem a totes i tots a participar activament en les comissions de treball, a les assemblees, aportant, decidint, actuant. Hem d’estar asseguts a la taula on es prenguin les decisions per a regularitzar el nostre sector. No podem deixar que ens ho facin uns altres, ningú millor que nosaltres mateixos sap els nostres interessos i necessitats. Afilieu-vos, organitzem-nos i lluitem.

Per una altra banda no podem amagar el fet que la afiliació, assistència i  participació en aquest sindicat és majoritàriament de l’especialitat de so. Hi ha una participació alarmantment baixa de les altres especialitats amb les que compartim escenaris. Reflexioneu, tenim una enorme avantatja respecte els altres sindicats existents. TecnicaT és un sindicat totalment independent fet per nosaltres, que creix sense cap mena de dinàmica viciada ni rèmora en la nostra estructura i manera d’actuar. Està obert i amb la necessitat de la participació de tothom que tingui ganes d’ajudar a donar forma a aquesta eina que per fi tenim per lluitar pels nostres drets. Aquest fet ha estat una conversa recurrent aquests dies. Creiem-nos-ho tots plegats, si ens hi posem a Catalunya tots junts (no és tant difícil) tindrem la paella pel mànec i podrem exigir tot el que legalment ens pertoca i fins ara s’ha ignorat.

 

Ens veiem als escenaris

Moltes gràcies

TecnicaT


A la pestanya ‘Arxius‘ pots trobar l’arxiu en PDF

0

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada